Praktisk info

 

 

 

Åbningstider:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: 8.00 – 16.00
Onsdag: 8.00 – 17.00Konsultation kun ved bestilling pr. telefon eller via selvbetjening

STOP – CORONA
VORES ÅBNE AKUTTID  08.00 – 09.30 ER LUKKET
DU SKAL I STEDET RINGE TIL SEKRETÆREN OG FÅ EN TID.
Hvis det er akut, får du tid samme dag. Ellers en af følgende dage.
Der er kun elektronisk tidsbestilling for ting der kan vente.

HVIS DU HAR FEBER, HOSTE, FORKØLELSE, HALSSMERTER ELLER INFLUENZASYMPTOMER
MÅ DU IKKE UANMELDT KOMME I LÆGEHUSET
Du vil blive afvist, hvis du møder uanmeldt.
Dette er for at beskytte vores svækkede patienter mod unødvendig sygdom

HVIS DU IKKE ER ALMEN DÅRLIG, SÅ UNDLAD AT RINGE TIL OS, MEN AFVENT SITUATIONEN HJEMME!

 HAR DU SPØRGSMÅL VEDR. CORONA:
WWW.CORONASMITTE.DK/7020 0233

Mange af de faste kontroller af kroniske sygdomme vil blive udsat af samme årsag. I så fald kontakter vi jer.

Blodprøvetagning:

Alle hverdage: Bedst mellem  8.00 – 11.00.

Vær forberedt på evt. ventetid.
Ingen blodprøver efter kl. 13.30 om fredagen.

Telefonkonsultation:
Ved behov for telefonsamtale med lægen, bedes man ringe mellem kl. 8.00 og 9.30. Man vil enten blive stillet videre af sekretæren umiddelbart eller alternativt blive ringet op af lægen snarest.
Dette kan i nogen grad medføre ulempe for patienter i form af ventetid, men denne ordning er valgt således, at der også er mulighed for at komme til den åbne konsultation om morgenen, mellem kl. 8.00 og 9.30, hvilket mange patienter sætter pris på.
For at prioritere så kort ventetid på den åbne konsultation som muligt, kan man som hovedregel kun forvente at få behandlet én problemstilling ad gangen.

Tidsbestilling: Mandag til fredag: 8.00 – 16.00
Du bedes oplyse dit navn og CPR-nr og evt. lidt om henvendelsens art, da der til nogle undersøgelser skal afsættes mere tid. (fx graviditetsundersøgelser, børneundersøgelser, attester og lign.)
Hvis du ikke kan overholde den aftalte tid, beder vi om afbud så tidligt som muligt, for at andre kan få glæde af tiden.
Hvis du har mulighed for at bestille tid til konsultation i god tid, kan du booke den via vores hjemmeside. Husk du skal have en bekræftelse på e-mail fra os før tidsbestillingen er effektueret.

Receptfornyelse: Mandag til fredag: 8.00 – 16.00
Husk at oplyse: dit navn, CPR-nr, medicinens navn, tabletstyrke og tabletantal på den recept du ønsker fornyet.
Medicinen vil sædvanligvis kunne afhentes, på det aftalte apotek eller håndkøbsudsalg samme dag, når vi har modtaget din bestilling inden kl. 13.00.
Ved receptfornyelse mindst 4 dage før du skal bruge den, kan du bruge vores hjemmeside. Bemærk, at du skal have en e-mail med bekræftelse på bestillingen fra os, før du kan hente medicinen.

Klinikpersonale:
Vores praksis har klinikpersonale ansat, som varetager følgende funktioner:
Blodtrykskontrol
Blodprøvetagning
Suturfjernelse
Vaccinationer
Hjertekardiogram (EKG)
Behandling af vorter
Lungefunktionstest
Graviditetstest
Urinundersøgelse
Anvisning på kost og motion (efter henvisning fra lægen)
Diabeteskontrol
Kontrol af KOL/rygerlunger
Akupunktur behandling

Sygesikringsbeviset:
Vi beder dig medbringe dit sygesikringsbevis, når du kommer hos os. Det er vores dokumentation for, at du har været her.

Ved behov for lægehjælp uden for vores åbningstid:
Lægevagten region Syd 70 11 07 07.
Du kan ringe til lægevagten, hvis du bliver akut syg og ikke kan vente med behandling, til din egen læge igen holder åben.
Husk at have CPR-nr. på den syge klar, når du ringer.
Vær opmærksom på, at du kun kan blive tilset af en læge, hvis du har ringet i forvejen

Hold styr på dine åbne recepter på sundhed.dk
sundhed.dk kan du se, om din recept kan bruges til endnu en udlevering. Undgå at tage forgæves på apoteket eller at vente på at lægen tjekker det for dig – log ind på sundhed.dk og tjek Medicinkortet. Spørg din læge, hvis du er i tvivl om mulighederne på sundhed.dk

Medicinbestilling
OBS OBS OBS
Fra mandag den 18. januar bliver alt bestilt medicin leveret til Brugsen i Jels den følgende dag kl. 11.00

Sæsoninfluenza 2020

Tilbud om gratis influenzavaccination gives til særlige persongrupper med bopæl i Danmark eller med ret til vaccinationsydelser under ophold i Danmark fra 1. november til udgangen af året. For gravide i 2. eller 3. trimester, samt for personer med immundefekt og deres husstandskontakter dog til udgangen af februar 2020.
Der tilbydes først gratis influenza  vacination til  pensionister og personer med kroniske sygdomme til efteråret. Nærmere besked senere


Gratis HPV-vaccination.

12-årige piger, tilbydes gratis  HPV vaccination mod livmoderhalskræft. Vaccinen anvendes  til forebyggelse af forstadier til kræft i bla. livmoderhalsen. Beskytter desuden mod kønsvorter.
Der gives 2 doser, med 5 mdr. mellem doserne. Vaccinationsserien skal være afsluttet inden for 13 mdr. , ellers gives 3 doser. Fra 15 år gives 3 doser inden for et år.

Fra den 1 februar 2018 kan drenge, der er til drenge, blive gratis HPV-vaccineret, hvis de er mellem 15 go 20 år. Tilbuddet slutter den 31.december 2018

spørgsmål og svar vedr. HPV vaccination

Se video vedr HPV vaccination

Rejsevaccination
Rejsevaccinationer er ikke dækket af sygesikringen. Du skal selv betale for konsultation og for vaccinerne. Sygeplejerske/klinikassistent laver en plan for hvilke rejsevaccinationer, du har brug for til lige netop din rejse. Det er også dem, der vaccinerer dig. Du kan også få nyttige informationer vedrørende rejsevaccinationer på www.ssi.dk

Ryger og lungefunktion
Er du over 35 år og ryger ??
Så kan du allerede have nedsat lungefunktion.
Vi anbefaler dig at få målt lungefunktionen ved en “pusteprøve”
Bestil venligst tid.

Urinprøver
Vi modtager IKKE urinprøver i syltetøjsglas, pilleglas el.lign.
Til undersøgelse for blærebetændelse:
For at vi kan se den faktiske mængde af bakterier i urinen, er det vigtigt at urinen undersøges så hurtigt som muligt.
Derfor :Lad vandet i et engangssbæger på klinikkens toilet. Det er bedst hvis den afleverede urin er en såkaldt midtstråleurin. Toilettet er på gangen og urinprøven stilles i blå bakke ved toiletdøren.

Midtstråleurin: Dvs. at vandladningen påbegyndes i toilettet, prøven opsamles fra den midterste del af vandladningen og resten af blæren tømmes i toilettet.
Sørg for at personalet er klar over, at du har afleveret en urin og husk at få label med cpr.nr. ved sekretæren.
Er der ikke mulighed for at lave prøven i klinikken, er det næstbedste at aflevere en midtstråleurin i et uringlas fra apoteket.
Husk urinen skal opbevares koldt (gerne køleskab) og afleveres til klinikken inden den er 2 timer gammel.
Morgenurin er ikke nødvendig.
Klinikassistenten laver først en undersøgelse af din urin. Resultatet af denne undersøgelse sammenholdt med de symptomer du har, afgør om prøven skal dyrkes til næste dag eller indsendes til sygehus og om du skal have behandling med det samme.
Du bedes udfylde nedenstående skema (skema urin.doc,) omhyggeligt, så vi kan hjælpe dig bedst muligt. Skemaet udleveres også i lægehuset.
Nogle gange er det ikke nok med urinstix eller mikroskopi (som tager få minutter at aflæse) hvorfor urinen sendes til dyrkning på sygehuset. Det tager nu yderligere et par dage før vi har svaret. Urinen afleveres gerne inden kl. 10.00. I særlige tilfælde vil vi påbegynde en antibiotisk behandling inden vi har svaret på urindyrkningen; og nogle gange er det derfor nødvendigt at skifte til en anden type antibiotik,a når vi har svaret på urindyrkningen

Hent UrinSkema